Pretežno oblačno
  • 13 °C
  • Pretežno oblačno
Reported on:
12. December 2017 - 0:00

080 28 82

Sporočila za javnost

25. 10. 2017

Energetika Ljubljana je objavila javni razpis po postopku konkurenčnega dialoga za pridobitev ponudb glavne tehnološke opreme za izgradnjo plinsko-parne enote, ki bo nadomestila dva premogovna bloka v enoti TE-TOL in s tem omogočila, da se večina premoga z letom 2021 umakne iz Ljubljane.

28. 3. 2017

Energetika Ljubljana je največji ponudnik goriva za okolju prijazna vozila na stisnjen zemeljski plin (CNG) oz. metan v Sloveniji. Ob zagotavljanju širjenja mreže javnih polnilnic v Ljubljani in drugod po Sloveniji bo odslej spodbujanje trajnostne mobilnosti z uporabo vozil na metan zagotavljala tudi s ponudbo hišnih polnilnic. Slednje predstavlja tudi na letošnjem Avtosalonu na Gospodarskem razstavišču, kjer se je v sklopu sejma začela tudi prodajna akcija vozil na metan, v okviru katere si bodo lahko kupci ob nižji nakupni ceni vozila zagotovili tudi do 25.000 km brezplačnega goriva.

27. 3. 2017

Odziv Energetike Ljubljana na iniciativo o ne-spodbujanju visoko učinkovite soproizvodnje iz zemeljskega plina – postavitev plinsko-parne enote TE-TOL

28. 12. 2016

Skladno z novo Uredbo o delovanju trga z zemeljskim plinom se s 1. januarjem 2017 uvaja nov način obračunavanja oskrbe z zemeljskim plinom, in sicer se bo poraba, izmerjena v standardnih kubičnih metrih, pretvorila v energijske enote – kilovatne ure. Tak način obračunavanja sicer v večini evropskih držav uporabljajo že dlje časa.

28. 11. 2016

Energetika Ljubljana po uspešno uvedeni maloprodaji električne energije uvaja še klub Zvestoba ogreva, ki članom omogoča dodatne popuste in druge ugodnosti.

20. 7. 2016

Energetika Ljubljana nadaljuje z obnovo vročevodnega omrežja v Šiški, natančneje na odseku med nadvozom Celovške ceste nad severno obvoznico in Cesto Ljubljanske brigade do nivoja Mercator centra v Šiški. Dela bodo trajala do predvidoma začetka oktobra 2016. Na posameznih odsekih bo izvedena delna ali popolna zapora cest, o čemer bodo lastniki stavb predhodno obveščeni s strani nadzorne službe Energetike Ljubljana, ki skrbi za nadzor pri obnovi omrežja. Podroben seznam ulic s hišnimi številkami stavb, katerim bo v času izvajanja obnove prekinjena oskrba s toploto, bo objavljen na spletni strani družbe, na zavihku »Dela na omrežju«.

12. 10. 2015

Občani Ljubljane in njene okolice so nas opozorili, da so se pri njih oglasili serviserji, ki se predstavljajo kot »plin-mojstri«, in jim skušali dopovedati, da je v njihovem objektu prisotno uhajanje plina.

31. 8. 2015

Energetika Ljubljana bo s 1. septembrom 2015 za približno 7 odstotkov znižala neto dobavno ceno zemeljskega plina svojim tarifnim uporabnikom. Nižja bo tudi cena stisnjenega zemeljskega plina ali metana, to je pogonskega goriva za okolju prijazna vozila, in sicer bo kilogram goriva cenejši za približno 9 odstotkov.

15. 9. 2014

Agencija Republike Slovenije za varstvo konkurence je ustavila postopek proti 16-im dobaviteljem zemeljskega plina ter Gospodarskemu interesnemu združenju za distribucijo plina in tako dokončno ovrgla očitke, da obstaja verjetnost usklajenega ravnanja pri določanju cen zemeljskega plina za gospodinjske odjemalce. Iz sklepa Agencije za varstvo konkurence tako izhaja, da dobavitelji zemeljskega plina gospodinjskim odjemalcem, med katerimi je tudi Energetika Ljubljana, niso kršili zakona o preprečevanju omejevanja konkurence in pogodbe o delovanju Evropske unije.

30. 7. 2014

Energetika Ljubljana bo v času od 4. do 7. avgusta na Slovenski cesti izvajala obsežnejša vzdrževalna dela na vročevodnem omrežju, natančneje v kolektorju pod Slovensko cesto. Dela zahtevajo popolno zaustavitev in izpraznitev vročevodnega omrežja na območju Viča in dela Centra, zaradi česar bo stanovalcem na tem območju prekinjena dobava toplote za pripravo sanitarne tople vode, in sicer od ponedeljka, 4. avgusta, od 8. ure zjutraj, do predvidoma četrtka, 7. avgusta 2014, do 22. ure zvečer.

Strani

1 |
+ -
Prikaži več Prikaži manj